tr
BANDIRMA LİMANI’NDA CANLI HAYVAN TAHLİYESİ HIZLANDI

Haberler

Geri dön

BANDIRMA LİMANI’NDA CANLI HAYVAN TAHLİYESİ HIZLANDI

Panama bandıralı Uruguay’dan gelen 26 bin 875 adet besilik sığırın bulunduğu NADA adlı gemi Limanımızda 7’nolu rıhtıma demir attı.

Uruguay’dan gelen 26 bin 875 adet besilik sığırın 142 alıcıya teslimat işlemleri, tarafımızdan alınan önlemler sayesinde tahliyeler hızlı bir şekilde yapılmaya başladı. Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi, Bandırma Liman Başkanlığı, Bandırma Gümrük Müdürlüğü ve Çelebi Bandırma Limanı ile mal sahipleri temsilcileri ile gemi acentelerinin yapmış olduğu  görüşmeler neticesinde, gümrük işlemlerinin liman açığında tamamlanarak geminin tüm kontrollerinin bitirilip limana yanaştırılması için ortak karar alınarak, olası kokunun minimuma düşürülmesi sağlandı.

1a33f7c4-b9c1-4edf-808d-c73901fd3dde-1688396932-688

Gemi,Paşakent, Paşabayır ve Paşakonak Mahallelerinde oturan vatandaşların kokudan etkilenmemesi için şehre en uzak nokta olan rıhtımda beklemeye alındı. Veteriner Sınır Kontrol Müdürlüğü tarafından gerekli tüm evrakların kontrol ve teyidinin yapılmasının ardından limanda ki resmi kontrollerde kısa süre içerisinde tamamlandı.

Tarafımızdan tahliyeye uygun tüm hazırlıkların saatler önce tamamlanmasıyla birlikte,  gemi limana yanaştığında tüm ekipman ve personel tahliye için hazır bulundu.

img-8543-1688396938-46

Hayvanları taşıyacak olan tırlar da liman kapısında değil, tahliye alanında maksimum sayıda hazırda bekletilerek yükleme yapıldı. Hızlı tahliye için araç sayısının en yüksek sayıda hazır bulundurulması, kapı giriş- çıkış, plaka bildirimi gibi işlemlerin hızlandırılması için Gümrük Muhafaza Amirliği ve Nakliye Şirketi arasında bir koordinasyon grubu oluşturuldu. Çelebi Bandırma Limanı personeli, alıcı, nakliyeci ve ilgili kişilere yemek servisi limanda yapılarak tahliye işlemlerinin kesintisiz olarak devam etmesi sağlanıyor..